Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 jan 2016 / 12:00 uur

Emotioneel eerbetoon van Suarez aan overleden fysio

Walter Ferreira is een bijzonder mens. De Uruguayaanse fysiotherapeut zette zijn kankerbehandeling stop in aanloop van het WK in Brazilië om Luis Suarez speelklaar te krijgen voor het eindtoernooi.

Groot verdriet

Op 3 januari overleed Ferreira aan de ziekte op 64-jarige leeftijd, tot groot verdriet van Suarez. Dankzij Ferreira kon hij niet alleen op een WK spelen, maar realiseerde hij ook de transfer naar zijn droomclub Barcelona. De topspits is de fysio meer dan dankbaar.

Meer dan een vriend

Op Instagram postte de oud-speler van FC Groningen en Ajax een emotioneel eerbetoon. „Vandaag verloren we meer dan een vriend. Hij was een vechter die dag in, dag uit niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen vocht. Ik zal nooit vergeten wat je voor me gedaan hebt, want je leerde me zaken over het leven waar ik me nu bewust van ben. Bedankt om me de kans te geven om op een WK te spelen. Bedankt voor alles wat je aan het voetbal gaf en bedankt voor de schitterende mens die je was. Ik zal je nooit vergeten. Mijn diepste medeleven aan de familie. Rust in vrede, Walter.”

De post op Instagram van Suarez:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emotioneel eerbetoon van Suarez aan overleden fysio
Sluiten