Esther Zandberg
Esther Zandberg Sport 25 jan 2016 / 18:05 uur

Duitse WK-spelersbus 1974 gevonden in Iran

Er lijkt eindelijk een antwoord te zijn gevonden op een mysterie dat al sinds de jaren negentig bestaat. De spelersbus, waarin de West-Duitse voetbalploeg rondreed tijdens het WK van 1974, lijkt namelijk na twintig jaar eindelijk te zijn teruggevonden. En wel in de Iraanse stad Teheran.

In de jaren 90 was de wagen van het Duitse team opeens spoorloos. En dat is knap, want het betreft een vrij grote bus, knalgeel en met strepen. De Mercedes Benz Omnibus 302 reed in zijn tijd al grote namen rond zoals Franz Beckenbauer en Gerd Müller. Na het WK werd de bus ingezet als gewoon streekvervoer, totdat hij in de jaren 90 door een buitenlandse partij werd verkocht en verdween.

Twitter

Aan het mysterie van de bus lijkt nu dankzij een foto op Twitter een einde gekomen. Het Duitse magazine 11Freunde liet zondag weten dat de bus namelijk gesignaleerd is in Teheran. „Beste DFB. Als jullie nog op zoek zijn naar de bus uit ’74: één van onze lezers heeft ‘m gevonden in de Iraanse hoofdstad”, zo is te lezen op Twitter.

Volgens een oplettende blogger gaat het helemaal niet om de originele spelersbus, maar om een replica. Op een foto van de schrijver is te zien hoe op de voorruit een bordje hangt met ‘replica’. Ook deskundigen twijfelen aan de echtheid van de gevonden bus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse WK-spelersbus 1974 gevonden in Iran
Sluiten