Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 22 jan 2016

Doellijntechnologie op EK 2016 in Frankrijk

Bij het Europees kampioenschap voetbal deze zomer in Frankrijk zal er gebruik gemaakt worden van doellijntechnologie. De technologie, die duidelijk maakt of de bal over de doellijn is of niet, werd het afgelopen seizoen in verschillende Europese competities getest en met succes: de UEFA heeft besloten om het ook op de hoogste podia in te zetten.

In de eredivisie werd er de afgelopen tijd geëxperimenteerd met het systeem. Mooi hoogtepunt was het doelpunt van Lex Immers op 8 maart 2015, dat goedgekeurd werd aan de hand van de technologie. Naast het EK zal ook in de Champions League vanaf het seizoen 2016-2017 gebruik worden gemaakt van doellijntechnologie.

Geen spookdoelpunten meer

Vooral in Engeland zullen ze blij zijn met deze ontwikkeling. Bij de Engelsen staat het spookdoelpunt van Frank Lampard nog vers in het geheugen gegrift. Zijn inzet in de achtste finale van het WK 2010 tegen Duitsland was een halve meter over de lijn, maar werd toch afgekeurd. De Engelsen verloren het duel uiteindelijk met 4-1 en werden uitgeschakeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doellijntechnologie op EK 2016 in Frankrijk
Sluiten