Wouter van Loon
Wouter van Loon Sport 9 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Coureur schept toeschouwer in Dakar Rally

De Franse coureur Lionel Baud heeft in de zevende etappe van de Dakar Rally een toeschouwer geschept. De 63-jarige man is daarbij om het leven gekomen. Volgens de organisatie bevond het slachtoffer zich op het parcours. De man was al overleden voordat hulpverleners hem konden helpen.

Het ongeluk vond plaats in Bolivia. De autoriteiten van dat land onderzoeken het ongeluk. Het is de tweede keer in dit jaar dat er een ernstig ongeluk gebeurt in de Dakar Rally. Vorige week raakten tien mensen gewond, waarvan drie ernstig, toen een Chinese coureur van de weg raakte. Hij reed daarbij op een groep toeschouwers in. De etappe werd toen afgebroken.

In de Dakar Rally gebeuren vaker zware ongelukken. De laatste keer dat daarbij doden vielen, was in 2013. Toen kwamen twee Peruvianen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Coureur schept toeschouwer in Dakar Rally
Sluiten