Remco Visser
Remco Visser Sport 25 jan 2016 / 09:06 uur

Broncos en Panthers naar 50e Super Bowl

Goed nieuws voor American Football-fans in Denver en South-Carolina. Hun teams hebben in de nacht van zondag op maandag namelijk een plekje weten te veroveren in de legendarische Super Bowl.

De ploeg uit Denver onttroonde zondagavond (lokale tijd) NFL-titelhouder New England Patriots in de finale van de American Conference. Carolina Panthers was in de finale van de National Conference veel te sterk voor Arizona Cardinals: 49-15. Door hun conferentie-zeges staan de Denver Broncos en de Carolina Panthers nu op 7 februari tegenover elkaar in de vijftigste Super Bowl.

Panthers

Voor de Panthers is de Super Bowl vrijwel onbekend terrein. De ploeg uit Charlotte won de Super Bowl nog nooit en haalde alleen in 2004 de finale. Destijds zegevierde New England Patriots.

https://www.youtube.com/watch?v=rBigRJKWnsA

Broncos

De Broncos zijn al iets meer gewend aan de roemruchte finale; het team bereikte al 8 keer eerder de Super Bowl. In 1997 en 1998 won de club uit Denver de Vince Lombardi-trofee.

https://www.youtube.com/watch?v=4H6cabd3skQ

San Francisco

De Super Bowl wordt dit jaar afgewerkt in Santa Clara, zo’n 60 kilometer ten oosten van San Francisco, in het Levi Stadium. Normaliter is dit de locatie waar de San Francisco 49’ers hun wedstrijden spelen, maar dit keer zullen de tribunes gevuld zijn met fans van de Panthers en de Broncos.

Het entertainment tijdens de zogenaamde halftime-show wordt dit jaar verzorgd door Coldplay, die bovendien hulp krijgen van Beyoncé.

Uitzending

Hoewel de Superbowl toch vooral een Amerikaans feestje blijft, is de wedstrijd een blikvanger over de hele wereld. Het evenement wordt ook in Nederland live uitgezonden. Daar zul je echter wel even voor op moeten blijven; de voorbeschouwing op het open kanaal van Fox begint om 23.00 uur. De kijkcijfers van Amerika zullen echter buiten bereik blijven: de Super Bowl kluistert namelijk meer dan 100 miljoen kijkers in de VS aan de buis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broncos en Panthers naar 50e Super Bowl
Sluiten