Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 jan 2016 / 16:05 uur

‘Benzema zwoer op het hoofd van zijn dochtertje’

Hoewel Frankrijk gastland is voor Euro 2016 en zich niet hoefde te plaatsen, kent het van alle landen waarschijnlijk de meest onrustige aanloop. Rondom de selectie Les Blues hangt namelijk al maanden een afpersingsschandaal tussen Mathieu Valbuena (links op de foto) en Karim Benzema (rechts).

150.000 euro

,,Hij heeft me angst aangejaagd en voorgelogen opdat ik zou gaan praten met de persoon die me wilde chanteren”, is een van de quotes van Valbuena tijdens de rechtszaak die de Frans krant Le Monde in handen heeft gekregen. Van de kleine middenvelder zou een sekstape in omloop zijn, waarna hij door Benzema nadrukkelijk gepusht werd om een bedrag van 150.00 euro te betalen aan de chanteurs.

,,Karim zei me meteen dat hij de video gezien had. Daarna ging Karim verder: ‘Ik mag je wel en ik zou dit onmogelijk voor je kunnen verzwijgen’. Waarop hij zwoer op het hoofd van zijn dochtertje dat hij de beelden had bekeken. Ik vroeg hem wát hij net gezien had en hij onthulde de details”, aldus Valbuena.

Samen spelen

Ondanks alle ophef is het voor Valbuena niet ondenkbaar dat beiden komende zomer samen op het voetbalveld verschijnen tijdens het EK. ,,Laten we zien hoe het gaat. Alles is mogelijk. Het is niet zo dat er een moord is gepleegd”, zegt de speler van Olympique Lyon. Om dat te laten gebeuren moet de Franse voetbalbond (FFF) wel in actie komen, want vanwege deze zaak is Benzema voorlopig verbannen uit de nationale selectie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Benzema zwoer op het hoofd van zijn dochtertje’
Sluiten