Dion Mebius
Dion Mebius Sport 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Zoet vernielde toiletpot in cel na vechtpartij

Jeroen Zoet en Maxime Lestienne deden de gemoederen met hun vechtpartij zaterdagnacht flink opschudden, maar naar het nu blijkt is het daar niet bij gebleven. Het Algemeen Dagblad meldt dat eerstgenoemde een wc-pot vernielde in het cellenblok waar hij de nacht doorbracht – terwijl de rol van Lestienne in de ‘ordinaire’ knokpartij nog altijd onduidelijk is.

Over de toedracht van het handgemeen is weinig bekend. Wel staat vast dat Lestienne en Zoet na de wedstrijd tegen PEC Zwolle vanuit het stadion met een groepje anderen zijn gaan stappen in de binnenstad van Eindhoven. Vervolgens is Lestienne bij de taxistandplaats betrokken geraakt bij de vechtpartij. Toen Zoet zich met de aanhouding van zijn ploeggenoot bemoeide werd ook hij in de boeien geslagen.

De keeper van PSV werd zondag al met een boete van 595 euro naar huis gestuurd. 225 euro daarvan is te danken aan het vernielen van een toilet in de cel waarin hij tot zondagmiddag twee uur verbleef. Onduidelijk is hoe Lestienne wordt gestraft: Deze straf variëren van een geldboete tot een rechtszaak. „Maar een boete ligt meer voor de hand", aldus een woordvoerster van de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zoet vernielde toiletpot in cel na vechtpartij
Sluiten