Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 dec 2015 / 20:22 uur

Wie wordt de opvolger van Ireen Wüst?

De nationale sportprijzen worden dinsdagavond uitgereikt tijdens het sportgala. Lang niet alle genomineerden zijn even bekend bij het grote publiek. Daarom zet Metro de kanshebbers op een rijtje. Zo ook de strijd bij de vrouwen: wie wordt de opvolger van Ireen Wüst?

De genomineerden

Ranomi Kromowidjojo was dit jaar grotendeels afwezig, maar Sharon van Rouwendaal zorgde ervoor dat in 2015 het nodige zwemsucces te vieren viel bij de vrouwen. Goud zat er helaas niet in, maar in het open water pakt ze zowel met de ploeg, als op de 10 kilometer WK-zilver. In het bad komt daar nog een derde tweede plek bij op de 400 meter. Inmiddels is ze ook al verzekerd van drie Olympische tickets.

Wie van sport houdt, kan het onmogelijk gemist hebben: Dafne Schippers was afgelopen zomer hot. Ze won op het WK goud tijdens haar favoriete 200 meter in de derde tijd ooit gelopen. Bij het koningsnummer de 100 meter greep ze er net naast, maar nam ze wel nog het zilver mee naar huis. En daarmee is de koek niet op, want ze won een paar Nederlandse titels, een Europese indoortitel op de 60 meter en nog een handvol wedstrijden van formaat.

Het duurde tien jaar, maar met Sanne Wevers sleept Nederland in 2015 eindelijk weer een vrouwelijke turnmedaille in de wacht. Op het wereldkampioenschap in Glasgow is er zilver op de balk. Tijdens het Europees kampioenschap eerder dit jaar had ze al onverwachts brons veroverd op de brug met ongelijke leggers, een onderdeel dat haar minder goed ligt.

https://www.youtube.com/watch?v=rEU79i5_AfY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie wordt de opvolger van Ireen Wüst?
Sluiten