Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 dec 2015 / 16:35 uur

Welke ploeg wordt de opvolger van Oranje?

De nationale sportprijzen worden dinsdagavond uitgereikt tijdens het sportgala. Lang niet alle genomineerden zijn even bekend bij het grote publiek. Daarom zet Metro de kanshebbers op een rijtje: welke ploeg wordt de opvolger van de Nederlands elftal?

De genomineerden

Het was dit jaar eigenlijk steeds ‘net niet’ voor beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst. 2015 begon weliswaar voortvarend met een Nederlandse titel, maar op het WK in eigen land ging de hoofdprijs net aan het duo voorbij. Ondanks vijf matchpoints moest er genoegen genomen worden met zilver. Op het Europees kampioenschap was er vervolgens brons, waardoor ze dit jaar alle kleuren eremetaal in de wacht hebben gesleept.

Nederland is komend jaar een van de grootste favorieten voor Olympisch goud bij de springruiters. Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling springen met hun paarden al een paar jaar als beste van de planeet. De wereldtitel uit 2014 werd dit jaar nog maar eens bevestigd met goud op het EK. Al was het wachten tot de laatste manche, voordat Frankrijk van de hoogste trede werd gestoten.

Na het goud op de Spelen van Peking zette het succes van de Nederlandse waterpolovrouwen niet door. Alleen in 2010 werd er brons gehaald op het EK. Maar met de Spelen van Rio in het zicht, lijken de dames zich weer op te richten voor een nieuwe olympische plak. Vorig jaar was er al zilver op het EK en dit jaar werd dat nog eens bevestigd met een tweede plek op het WK. In de finale was de Verenigde Staten met 5-4 net iets te sterk voor de Oranje-equipe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welke ploeg wordt de opvolger van Oranje?
Sluiten