Dion Mebius
Dion Mebius Sport 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Mijnwerkers zingen lied in stadion Schalke 04

Duizend mijnwerkers zorgden afgelopen voor de sfeer in het stadion van Schalke 04. De koempels brachten in een met lichtjes versierde Veltins-Arena namelijk het Steigerlied, ook wel het mijnwerkerslied genoemd, ten gehore. Het zorgde voor een prachtig en emotioneel tafereel.

De mijnwerkers zongen het Steigerlied omdat de nabijgelegen kolenmijn binnenkort de deuren moet sluiten. Vanwege de lage prijs van kool en het beknibbelen op subsidies door de Duitse staat is het niet meer mogelijk om de 116 jaar oude mijn open te houden. En dat kon Schalke, de mijnenclub bij uitstek, natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan.

„Dit is een zwarte dag voor het Ruhrgebied, een zwarte dag voor Schalke 04. Want Schalke is op kolen geboren”, vertelde de voorzitter van de club Clemens Tönnies na het vernemen van de sluiting. En dus mochten de 1000 mijnwerkers nog eenmaal uit volle borst het Steigerlied zingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mijnwerkers zingen lied in stadion Schalke 04
Sluiten