Dion Mebius
Dion Mebius Sport 19 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: Jochie voetbalt met nieuwe kunstbenen

Callum Williams’ wereld stortte eerder dit jaar in toen hij te horen kreeg dat zijn beide voeten geamputeerd zouden moeten worden. Het 11-jarige jochie uit het Welshe Pontarddulais kreeg na de operatie echter kunstbenen van de hoogste kwaliteit – en kan daardoor alweer een balletje trappen met zijn helden van voetbalclub Swansea City.

Callums moeder Diane vertelde aan de South Wales Evening Post dat de amputatie het slotstuk was van elf jaren vol operaties. „Hij had zijn eerste operatie toen hij twaalf weken oud was en hij werd daarna door de jaren heen meermaals opnieuw geopereerd, maar de problemen bleven.” In juni van dit jaar besloot Callum daarom dat hij genoeg had van de pijn en dat en het tijd was voor een amputatie.

Swansea-benen

Kort na de operatie kreeg Callum zijn kunstbenen aangemeten, die een bijzonder logo dragen. Na een bezoek aan een competitiewedstrijd van zijn favoriete club Swansea City vatte de elfjarige jongen namelijk het plan op om de badge van die club op zijn benen te laten prijken. Swansea doneerde daarop twee shirts, waarmee het ziekenhuis de bijzondere protheses kon fabriceren.

Sindsdien vordert het herstel van Callum gestaag. Voor het grootste gedeelte van de dag gebruikt hij een rolstoel, maar het jochie kan inmiddels alweer voorzichtig lopen en fietsen. Zelfs een balletje trappen behoort tot de mogelijkheden, zoals bleek toen hij in het ziekenhuis werd bezocht door Swansea City-sterren Wayne Routledge en Lee Trundle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Video: Jochie voetbalt met nieuwe kunstbenen
Sluiten