Dion Mebius
Dion Mebius Sport 19 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: Chinees bakt er niets van op WK Darts

De Chinees Qiang Sun heeft tijdens de voorrondes van het WK Darts het publiek op een prachtig optreden getrakteerd, maar met hoge scores had dat niets te maken. De debutant won welgeteld één leg in de hele partij tegen Mick McGowan en verloor uiteindelijk met 2-0 in sets. Dat het publiek toch achter hem ging staan had vooral te maken met zijn brede glimlach.

Sun mocht in de eerste set beginnen met gooien, en even leek het erop alsof de Chinees een goede tegenstander voor McGowan zou worden. In zijn eerste beurt gooide Sun 138, maar daarna ging het snel bergafwaarts. De debutant gooide zelfs een pijl buiten het bord, tot grote hilariteit van het publiek én Sun zelf.

De beelden vanuit het Alexandra Palace waren schitterend, maar helaas gaat Sun na zijn verlies niet door naar de volgende ronde. Liefhebbers zullen daarom minstens een jaar moeten wachten voor ze Sun weer op een wereldkampioenschap kunnen zien. Gelukkig hebben we tot die tijd nog altijd de beelden van zijn memorabele partij tegen McGowan.

https://www.youtube.com/watch?v=VfCRibrgEcU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Video: Chinees bakt er niets van op WK Darts
Sluiten