Dion Mebius
Dion Mebius Sport 5 dec 2015 / 14:10 uur

Video: Chileense grensrechter maakt idiote schwalbe

Een schwalbe is normaliter al niet sportief, maar een die door een grensrechter wordt gemaakt? Het is nauwelijks voor te stellen, maar toch is dat precies wat er gebeurde tijdens het Chileense Primera División-duel tussen Huachipato and Palestino. Grensrechter Carlos Echeverria voerde daar een toneelstukje op en smeerde een verdediger zo de rode kaart aan.

Echeverria ging theatraal neer nadat hij de bal niet al te hard tegen zich aangeschoten kreeg door Huachipato-verdediger Angelo Sagal. Dienstdoend scheidsrechter Claudio Puga was er vervolgens razendsnel bij om zijn grensrechter bij te staan in deze moeilijke tijden. Puga trok ogenblikkelijk de rode kaart en stuurde een gedesillusioneerde Sagal de catacomben in.

De Chileense scheidsrechtersbaas Pablo Pozo heeft inmiddels aangegeven bezig te zijn met een onderzoek naar het kwalijke incident. "Natuurlijk is overdreven reageren niet iets wat we fijn vinden, het is niet iets waar we het mee eens zijn, en het is een goed onderwerp dat we intern aan het onderzoeken en bediscussiëren zijn."

Bekijk hier de fopduik van grensrechter Carlos Echeverria:

https://www.youtube.com/watch?v=JW8agY3EEbA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Chileense grensrechter maakt idiote schwalbe
Sluiten