Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 21 dec 2015 / 14:05 uur

Van Praag en KNVB plotseling stellig: Schandelijk!

„Schandelijk! Dieptepunt!”, de KNVB komt weer eens als een spuit elf met krachtige uitspraken over het corruptieschandaal binnen de FIFA. Na Sepp Blatter en Michel Platini veel te lang de hand boven het hoofd gehouden te hebben, reageert de voetbalbond nu plotseling vrij fel op de twee geschorste bestuurders en alle commotie die dat heeft opgeroepen.

Doorpakken

De KNVB verklaart blij te zijn dat er binnen de FIFA in ieder geval bewijs is van groeiend zelfreinigend vermogen. „Maar nu moet er op dat front doorgepakt worden”, liet bondsvoorzitter en tevens vice-voorzitter van de UEFA Michael van Praag maandag dapper weten.

Het is nog geen jaar geleden dat Van Praag verklaarde dat hij Blatter graag als adviseur wilde behouden bij FIFA, als de Nederlander gekozen zou worden als voorzitter van de wereldvoetbalbond. Ook toen geloofde, op Van Praag na, nog maar heel weinig mensen in de onschuld van de Zwitser.

Johansson

Volgens voormalig UEFA-voorzitter Lennart Johansson liegt Blatter overigens met zijn uitleg over de omstreden betaling aan Platini. Op een bizarre persconferentie verklaarde Blatter maandagmorgen dat de UEFA goedkeuring zou hebben verleend voor de deal tussen hem en Platini tijdens een vergadering in 1998 in Stockholm.

Zuivere leugen

„Een zuivere leugen”, stelt Johansson die in 1998 de bewuste vergadering bijwoonde. „Ik herinner me de bijeenkomst, er werd niet over die zaak gesproken. Hij beweert nu toen gezegd te hebben dat Platini een hoge functie zou krijgen. Ik heb bij anderen die erbij waren navraag gedaan, niemand heeft daar over horen spreken. Het is een zuivere leugen”, aldus Johansson tegen de Zweedse krant Expressen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Praag en KNVB plotseling stellig: Schandelijk!
Sluiten