Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 11 dec 2015

Van Gaal gepikeerd: ‘Hoezo ‘slechts’ Europa League?’

Louis van Gaal kreeg er deze week flink van langs in de Engelse pers na de pijnlijke uitschakeling van zijn Manchester United in de Champions League. Dat was de Nederlandse manager nog niet vergeten. Een verslaggever die vroeg of Van Gaal blij zou zijn met ‘slechts’ het winnen van de Europa League, kreeg een snauw.

Lees ook: ‘Loser’ Van Gaal afgemaakt in Engelse pers

„Slechts? Dat noem jij slechts?” beet Van Gaal hem toe. „Zo denk ik niet. Ik heb de Europa League in mijn eerste seizoen bij Ajax gewonnen en daar ben ik erg trots op. Voor mij is het een grote competitie.” In 2012 speelde United ook in de Europa League, toen schakelde de ploeg onder meer Ajax uit in de knock-outfase.

Lees ook: ‘Spelers vrezen multomap van Van Gaal’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van Gaal gepikeerd: ‘Hoezo ‘slechts’ Europa League?’
Sluiten