Dion Mebius
Dion Mebius Sport 20 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

PSV’ers Zoet en Lestienne aangehouden na vechtpartij

De PSV’ers Jeroen Zoet en Maxime Lestienne hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht in een politiecel na betrokkenheid bij een vechtpartij in het uitgaansgebied van Eindhoven. Volgens de politie heeft Lestienne een klap uitgedeeld en heeft Zoet geprobeerd om de arrestatie van zijn ploeggenoot te voorkomen.

Ook twee vrouwen en een andere man werden aangehouden omdat ze de aanhouding van de Belgische vleugelaanvaller wilden verhinderen. De politie wil niet zeggen of de vrouwen de partners zijn van de voetballers. De vechtpartij ontstond rond 4.15 uur nabij een taxistandplaats en is door veel omstanders gezien. De aanleiding voor de vechtpartij is niet duidelijk. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan en is door de politie ook niet meer gevonden.

Proces-verbaal

Zoet en Lestienne zaten zondagochtend nog vast. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt, kondigde een politiewoordvoerder aan. PSV wil het incident zondagmiddag met de voetballers bespreken en intern afhandelen. Volgens de club gaat het om een privézaak.

PSV won zaterdagavond het laatste competitieduel voor de winterstop van PEC Zwolle (3-2). Lestienne vierde na bijna drie maanden afwezigheid door het overlijden van zijn ouders kort na elkaar zijn rentree met de assist voor het beslissende doelpunt van Luuk de Jong.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
PSV’ers Zoet en Lestienne aangehouden na vechtpartij
Sluiten