Dion Mebius
Dion Mebius Sport 12 dec 2015 / 15:29 uur

Poolse ‘fans’ zwaarbewapend naar duel met Napoli

Bokshandschoenen, messen, stokken en rookgranaten. Het zijn slechts enkele van de rekwisieten die de fans van Legia Warschau meenamen naar Italië voor het Europa League-duel tegen Napoli. Het plan was om het stadion tot op de tanden bewapend te betreden – maar daar stak de Napolitaanse politie een stokje voor.

Het onderlinge treffen werd donderdagavond al bestempeld als een risicowedstrijd en dat bleek niet voor niets. De politie wist tientallen wapens te confisqueren en vond dit zo opzienbarend dat er een foto van de vangst werd gemaakt. Zoals een visser glundert bij het omhoog houden van een grote karper, zo stonden ook de Napolitaanse agenten bij hun trofeeën.

Het duel eindigde uiteindelijk zonder noemenswaardige rellen tussen beide supportersgroepen in een klinkende 5-2 zege voor Napoli, maar voorafgaand aan de wedstrijd ging het helaas nog wel mis: in het centrum van de Italiaanse havenstad raakten negen agenten en tientallen hooligans gewond bij knokpartijen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poolse ‘fans’ zwaarbewapend naar duel met Napoli
Sluiten