Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 14 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Platini waarschijnlijk zeven jaar geschorst

Volgens insiders binnen FIFA wordt UEFA-president Michel Platini voor zeven jaar geschorst. De Fransman wordt vrijdag nog wel gehoord door de ethische commissie van de FIFA, maar de strafmaat lijkt al vast te staan.

Platini is al voorlopig geschorst voor 90 dagen. De 60-jarige voormalig topvoetballer is in opspraak geraakt door een dubieuze betaling van de nu eveneens geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De Zwitserse voorzitter maakte in februari 2011 2 miljoen Zwitserse frank, zo’n 1,8 miljoen euro, aan FIFA-gelden over aan Platini voor werk dat de Fransman tussen 1999 en 2002 zou hebben gedaan.

Onduidelijk

Onduidelijk is waar dat bedrag voor bedoeld was. De betaling was in ieder geval niet in het belang van de FIFA, concludeerde de ethische commissie. Mocht Platini inderdaad zeven jaar geschorst worden, dan betekent dat vrijwel zeker het einde van zijn bestuurlijke loopbaan in het internationale voetbal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Platini waarschijnlijk zeven jaar geschorst
Sluiten