Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 15 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Pijnlijke cijfers: Moyes beter dan Van Gaal

Na de dramatische uitschakeling in de Champions League tegen VfL Wolfsburg sleepte Louis van Gaal ‘de feiten’ erbij om zijn toehoorders duidelijk te maken dat het beter gaat dan vorig seizoen.

Van Gaals Feiten

„We zijn verder in de Capital One Cup, we hebben ons gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League en in de Premier League staan we er ook altijd nog goed voor”, aldus de Nederlandse coach van Manchester United. „Dus de feiten zeggen dat we beter zijn dan vorig jaar.”

Van Gaal mag het in zijn tweede jaar dan wel ‘beter’ doen dan in zijn eerste, maar pijnlijk is het feit dat Van Gaal het slechter doet dan voorganger David Moyes.

David Moyes

United heeft onder Van Gaal in totaal over alle competities nu 26 wedstrijden gespeeld. Daarvan werden er 13 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 5 verloren. Moyes won twee wedstrijden meer van de eerste 26 duels in het seizoen 2013-2014. Verder werd er 6 keer gelijk gespeeld en 5 keer verloren.

Meer winstpartijen én CL

Ook werd er onder Moyes meer gescoord dan onder Van Gaal: 46 om 38 doelpunten. De verdediging is er onder Van Gaal wel iets beter op vooruit gegaan. United kreeg onder de Nederlander 20 goals tegen, terwijl dit onder Moyes er 22 waren. Maar het belangrijkste is wel het feit dat Moyes er wél in slaagde United naar de knock-outfase van de Champions League te leiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pijnlijke cijfers: Moyes beter dan Van Gaal
Sluiten