Jeremy Burtman
Jeremy Burtman Sport 3 dec 2015 / 10:50 uur

Oud-speler Almere City moet het land uit

Christian Gandu, oud-speler van Almere City, dreigt na veertien jaar het land uit te moeten. De Congolees vluchtte op zijn negende naar Nederland vanwege de situatie in zijn land.

https://twitter.com/magreb90/status/672186500222722050

Veertien jaar later staat hij als uitgeprocedeerde op het punt om het land te worden uitgezet. Gandu speelde in het verleden vier wedstrijden voor het Nederlands elftal onder 15 jaar. De talentvolle speler doorliep de jeugd bij FC Utrecht. Daar wilde Willem van Hanegem hem destijds op zijn vijftiende bij de wedstrijdselectie halen. Dat werd door de KNVB tegengehouden, hij was te jong.

Almere City

In 2010 kwam hij via omwegen bij Borussia Dortmund en FC Groningen terecht bij Almere City. Daar speelde Gandu twaalf wedstrijden. Vervolgens verdween de aanvaller van de radar. Na een paar avonturen in het buitenland belandde de aanvaller deze zomer bij Magreb’90 in Utrecht. Daar is hij ploeggenoot van oud-Ajacied Nourdin Boukhari. De club zegt er alles aan te zullen doen om hun speler in Nederland te houden.

https://twitter.com/DeGrootMartijn/status/672343053701619712

Reageer op artikel:
Oud-speler Almere City moet het land uit
Sluiten