Dion Mebius
Dion Mebius Sport 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Duitse mediarel rond ‘herstellende’ Schumacher

Michael Schumacher is goed bezig aan zijn herstel en de voormalig Formule 1-coureur kan zelfs alweer voorzichtig lopen. Althans, dat berichtte het Duitse tijdschrift Bunte deze week, dat er groot mee uitpakte op de voorpagina. Het artikel is echter onderwerp geworden van een ouderwetse mediarel: volgens dagblad Bild klopt er namelijk he-le-maal niets van.

De krant heeft navraag gedaan bij Sabine Kehm, de manager van Schumacher. Zij is al jarenlang de woordvoerder van het medische proces rond de coureur en weet derhalve hoe het met hem gaat. Wat blijkt: Schumacher kan helemaal niet lopen. „Dit soort berichtgeving wekt alleen maar valse hoop bij de vele mensen die oprecht met hem meeleven", aldus een boze Kehm.

Nul op rekest

Toen de journalist van Bild vervolgens een belletje pleegde om Bunte met dit verhaal te confronteren, kreeg hij nul op het rekest. Het tijdschrift is absoluut niet van plan om de beweringen in het artikel terug te nemen. Het blijft daarom gissen naar hoe het daadwerkelijk gaat met de voormalig coureur voor Ferrari en Mercedes.

De 46-jarige Schumacher liep op 29 december 2013 door een val tijdens het skiën zwaar hersenletsel op, hoewel hij een helm droeg. Na maandenlang in coma te hebben gelegen, mocht hij in september vorig jaar naar huis om te worden verpleegd en te revalideren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse mediarel rond ‘herstellende’ Schumacher
Sluiten