Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Michel Platini vindt leden Ethische Commissie zielig

Michel Platini heeft tegenover het Franse persbureau AFP een uitgebreide reactie gegeven op het feit dat hij door de Ethische Commissie van de wereldvoetbalbond FIFA voor acht jaar is geschorst omdat hij in 2011 een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro aanvaard had van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

geen ethische werkwijze

„De leden van de Ethische Commissie willen per se verhinderen dat ik kan deelnemen aan de voorzittersverkiezingen van de FIFA. Dat is geen ethische werkwijze, het is alleen maar zielig.”

De Fransman is echter niet van plan om zijn strijd om het pluche op te geven en kondigde eerder al aan in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal CAS in het Zwitserse Lausanne. „Daar begint mijn echte strijd.” De oud-topvoetballer van onder andere Juventus hoopt zijn schorsing ongedaan te krijgen zodat hij alsnog eind februari mee kan doen aan de FIFA-verkiezingen. Voordat het schandaal losbarstte, was Platini de topfavoriet om Blatter op te volgen.

Klaar om te vechten

De geschorste UEFA-voorzitter boycotte vorige week zijn eigen verhoor omdat hij vond dat het vermoeden van onschuld geschonden was. Hij hoopt bij het Sporttribunaal wel een eerlijk proces te krijgen. „Ik ben klaar om te vechten tegen het onrecht dat me is aangedaan, ik wil mijn onschuld aantonen. Intussen is mijn goede naam wel besmeurd in de pers, net als die van Sepp Blatter.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Michel Platini vindt leden Ethische Commissie zielig
Sluiten