Dion Mebius
Dion Mebius Sport 12 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Loting EK 2016: Spanje tegen plaaggeesten Oranje

De eerste wedstrijd op het komende EK zal op 10 juni worden gespeeld tussen Frankrijk en Roemenië. Dat bleek zaterdag in Parijs, waar de volledige loting voor het EK werd gehouden. De openingswedstrijd wordt gespeeld in het Stade de France in Saint-Denis, dat vorige maand nog een van de doelwitten van de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad was.

Het Belgische voetbalelftal zit in een zware poule met Italië als belangrijkste opponent. De ‘Rode Duivels’, sinds kort bovenaan de wereldranglijst, treffen in groep E ook Ierland en het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. Titelhouder Spanje moet het opnemen tegen Tsjechië, Turkije en Kroatië, waarbij de eerste twee landen afkomstig zijn uit de groep waarin Nederland zich niet wist te kwalificeren.

Oranje ontbreekt

De nummers één en twee van iedere groep gaan door naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. Aan het EK in Frankrijk doet een recordaantal van 24 landen mee. De finale van het EK wordt op 10 juli, net als de openingswedstrijd, in het Stade de France gespeeld. Dat stadion kan 81.338 toeschouwers herbergen en is daarmee het belangrijkste stadion van Frankrijk.

Oranje ontbreekt op het EK, net als in 1984 toen het toernooi ook in Frankrijk werd gehouden. Fans van het Nederlands elftal zullen daarom minstens twee jaar moeten wachten tot ze hun idolen weer op een groot toernooi kunnen zien spelen. Het eerste toernooi na het EK van deze zomer is het WK van 2018 in Rusland.

De volledige loting:

Groep A: Frankrijk, Roemenië, Albanië en Zwitserland.

Groep B: Engeland, Rusland, Wales en Slowakije.

Groep C: Duitsland, Oekraïne, Polen en Noord-Ierland.

Groep D: Spanje, Tsjechië, Turkije en Kroatië.

Groep E: België, Italië, Ierland en Zweden.

Groep F: Portugal, IJsland, Oostenrijk en Hongarije.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Loting EK 2016: Spanje tegen plaaggeesten Oranje
Sluiten