Remco Visser
Remco Visser Sport 28 dec 2015 / 10:05 uur

LOL! Scheidsrechter geeft kersttintje aan toss

Kerst of geen kerst, in veel landen ging de voetbalcompetitie tijdens de afgelopen feestdagen gewoon door. Al wist een Australische scheidsrechter toch wat kerstsfeer binnen de lijnen te brengen.

Bij aanvang van het duel tussen Sydney FC en Central Coast Mariners moest er namelijk wel even bepaald worden wie er mocht aftrappen. In plaats van de traditionele toss koos arbiter Benjamin Williams echter voor iets anders dan het doorsnee muntje. De twee aanvoerders, Alex Brosque en Nick Montgomery, mochten voor de gelegenheid met een zogenaamde Christmas Cracker bepalen wie de wedstrijd mocht beginnen.

De Christmas Cracker wordt in veel Engelstalige landen cadeau gegeven tijdens het kerstdiner. Ze moeten door twee mensen uit elkaar getrokken worden, waarbij de koker knalt. Binnenin vindt men over het algemeen een cadeautje en een raadsel.

Reageer op artikel:
LOL! Scheidsrechter geeft kersttintje aan toss
Sluiten