Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 15 dec 2015 / 10:38 uur

Leicester-fans starten petitie voor standbeeld Vardy

Het sprookje voor Leicester City duurt nog steeds voort. Vooral dankzij Premier League-topscorer Jamie Vardy staat de bescheiden club momenteel helemaal bovenaan in de hoogste afdeling van het Engelse betaalde voetbal.

Maandagavond versloeg Leicester het dolende Chelsea van manager José Mourinho met 2-1 en opnieuw was Vardy trefzeker. De doelpuntenmachine uit Sheffield staat inmiddels al op 15 treffers in de Premier League, drie meer dan nummer twee Romelu Lukaku van Everton.

https://twitter.com/UltraFootyFacts/status/676475755568701440

De fans van Leicester beseffen dat dit beste seizoen in de geschiedenis van de club niet snel herhaald gaat worden en zijn daarom een petitie gestart om een standbeeld naast het stadion op te richten voor hun spits Vardy. De 28-jarige aanvaller is inmiddels Engels international, maar voetbalde vijf jaar geleden nog voor een habbekrats bij Stocksbridge Park Steels, ergens heel diep in de kelder van het Britse voetbal. Dinsdagochtend had de petitie in korte tijd al 1200 handtekeningen opgehaald.

Maandag kreeg de spits het overigens aan de stok met Diego Costa van Chelsea en ook dat ontging Twitter niet.

https://twitter.com/BBCSporf/status/676508284224933889

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leicester-fans starten petitie voor standbeeld Vardy
Sluiten