Remco Visser
Remco Visser Sport 29 dec 2015 / 19:45 uur

Koopje! Renault kocht F1-team Lotus voor 1 Pond

Renault heeft niet al te diep in de buidel hoeven tasten voor de overname van het raceteam van Lotus. Het noodlijdende raceteam werd voor slechts 1 Pond verkocht aan het Franse automerk, zo komt naar voren uit documenten die recent vrij werden gegeven.

De goedkope prijs van het Formule 1-team toont aan hoe wanhopig de voormalige eigenaren op zoek waren naar een overnamekandidaat. Dat kwam met name doordat Lotus met aanzienlijke schulden kampte, die overgenomen zouden worden door de nieuwe eigenaar.

Met de overname staat Renault voor het eerst sinds 2011 weer met een fabrieksteam aan de start van Grands Prix. Pastor Maldonado en Jolyon Palmer vormen het komende seizoen het coureursduo van het team.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koopje! Renault kocht F1-team Lotus voor 1 Pond
Sluiten