Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 11 dec 2015 / 16:40 uur

Jongen met Asperger ontmoet zijn held Wayne Rooney

De 15-jarige James King is fanatiek supporter van Manchester United en was dan ook dolblij toen hij van zijn school kaarten kreeg voor een wedstrijd van zijn helden. Toch kwam James, die het syndroom van Asperger heeft, de kaarten niet veel later weer terugbrengen. „Ik moet voor mijn zieke moeder zorgen”, verklaarde hij.

Toen de stichting van Manchester United, die verbonden is met de school van James, het verhaal hoorde, kwamen deze in actie. De diehard Mancunian werd uitgenodigd voor een gesprek op het trainingscomplex van United. James had een brief meegenomen voor zijn held Wayne Rooney, niet wetend dat hij diezelfde Rooney een paar tellen later de hand zou schudden.

Wens komt uit

Op de video is te zien hoe de aanvoerder van United achter een scherm vandaan stapt en James verrast. Rooney overhandigt hem vervolgens een door de hele selectie gesigneerd shirt en kaarten voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. James is duidelijk overdonderd en weet nog net de inhoud van zijn brief uit te stamelen: „Er staat dat je mijn idool bent en dat het altijd mijn grote wens is geweest om je te ontmoeten.”

Bekijk de mooie beelden hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen met Asperger ontmoet zijn held Wayne Rooney
Sluiten