Johan van Boven
Johan van Boven Sport 16 dec 2015 / 15:30 uur

Jochie (7) gewond door vuurwerk van harde kern

In Duitsland wordt vol walging gereageerd op het gedrag van supporters tijdens een wedstrijd in de 3. Bundesliga tussen FC Rot-Weiß Erfurt en FC Magdeburg. Supporters van de thuisploeg gooiden met vuurwerk waardoor kinderen brandwonden opliepen.

Vooral de 7-jarige Max was er slecht aan toe, zo liet de politie aan Duitse media weten. „Het Bengaals vuur raakte verstrikt in zijn kleding waarop zijn jasje plots vuur vatte. Hij heeft er een klein trauma aan overgehouden.”

Ademhalingsproblemen

En dat terwijl zijn vader er juist voor had gekozen om niet tussen de leden van de harde kern te gaan zitten. Hij had kaartjes gekocht voor het vak met ‘neutrale’ toeschouwers. Het mocht niet baten, ook niet voor een jongetje van 11 dat met ademhalingsproblemen het stadion moest verlaten.

De politie speurt op basis van beveiligingsbeelden naar zo’n 25 verdachten. De voorzitter van FC Rot-Weiß Erfurt schaamt zich diep voor het gedrag van zijn fans. „Ik wil de gewonde kinderen bezoeken om me te verontschuldigen voor deze waanzinnigen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Jochie (7) gewond door vuurwerk van harde kern
Sluiten