Dion Mebius
Dion Mebius Sport 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Italiaanse wereldkampioen wordt gelinkt aan maffia

Italiaanse gerechten zijn meestal erg smakelijk, maar het gerecht waar Vincenzo Iaquinta voor wordt gesleept, is bepaald geen lasagne. De voormalig profvoetballer, die in 2006 nog wereldkampioen werd met zijn land Italië, moet namelijk voor de rechtbank verschijnen vanwege mogelijke banden met de maffia.

De 36-jarige Iaquinta, die vooral bekend is als icoon van voetbalclub Udinese, wordt samen met 139 anderen vervolgd. Alle aangeklaagden worden verdacht van het onderhouden van banden hebben met de ‘Ndrangheta, het krachtigste criminele netwerk van Italië. Deze groepering houdt zich met name bezig met de internationale cocaïnehandel.

Iaquinta wordt beschuldigd van het bezitten van illegale wapens die bestemd zouden zijn voor de ‘Ndrangheta. Ook Vincenzo’s vader, Giuseppe, moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van afpersing. Het proces van de Iaquinta’s en de 138 anderen gaat op 23 maart van start.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Italiaanse wereldkampioen wordt gelinkt aan maffia
Sluiten