Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 16 dec 2015 / 15:35 uur

Henry verkiest Bergkamp boven Messi en Zidane

Voormalig topvoetballer Thierry Henry gaf deze week een paar verrassende antwoorden aan fans bij een Q&A op Facebook of in gewoon Nederlands ‘een vraag en antwoord’. Op de vraag wat de beste speler was waar hij mee samengespeeld had, kwam de Fransman met een voor ons land leuk antwoord.

Messi

In zijn prachtige loopbaan speelde Henry met grootheden als: Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Patrick Vieira, Robert Pires, Zlatan Ibrahimovic, Carles Puyol, Yaya Toure en Samuel Eto’o. Toch koos de oud-spits van onder andere Arsenal en Barcelona voor Dennis Bergkamp als beste speler.

„Waarom? Omdat hij altijd deed wat er op dat moment gevraagd werd in de wedstrijd. Ik heb hem zeven jaar van dichtbij zien trainen. Ik heb altijd bewonderd hoe Dennis altijd respect voor het spel probeerde te houden. Hij kon scoren, maar hij kon ook afspelen en op het precies juiste moment wachten. Ook de manier waarop hij trainde was abnormaal. Hij wilde gewoon de bal niet verliezen.”

Freaks

Toch vergat Henry de andere wereldspelers niet. Messi en Zidane schaart de Fransman onder ‘The Freaks’. „Leo, Zizou, dit soort jongens. Je kan niet doen wat zij doen, simpelweg omdat het niet mogelijk is voor mensen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Henry verkiest Bergkamp boven Messi en Zidane
Sluiten