Jeremy Burtman
Jeremy Burtman Sport 1 dec 2015 / 13:40 uur

‘Heb mijn leven aan Cristiano Ronaldo te danken’

Op het veld zijn de verschillen tussen Cristiano Ronaldo van Real Madrid en Jose Semedo van Sheffield Wednesday erg groot. Buiten het veld zijn de twee echter heel goede vrienden. Zonder die vriendschap had het leven van Semedo er heel anders uit kunnen zien.

Semedo speelde samen met Ronaldo in de jeugd van Sporting Lissabon. Na een teleurstellend seizoen in de jeugd werd de middenvelder verzocht te vertrekken. Dat pikte zijn maatje Ronaldo niet: „Hij zei dat ze maar een extra bed in z’n kamer moesten neerzetten, een kast konden we ook delen. Als ik vertrok, ging hij met me mee.”

Dankbaar

De voorzitter van de club gaf gehoor aan het dreigement van Ronaldo, Semedo mocht blijven. Uiteindelijk schopte hij het in tegenstelling tot Ronaldo nooit tot het eerste elftal. Hoewel hij niet dezelfde carrière heeft als Ronaldo, is Semedo wel een profvoetballer geworden die zijn plafond heeft weten te vinden bij Charlton Athletic en Sheffield.

De middenvelder is Ronaldo naar eigen zeggen z’n hele leven verschuldigd. „Ik heb alles aan hem te danken. Waar ik vandaan kwam in Setubal was veel criminaliteit, veel van mijn vrienden zijn nu dood of zitten in de gevangenis. Als ik weg had gemoeten bij Sporting was ik misschien ook zo geëindigd. Ronaldo heeft mijn leven veranderd. Mijn familie, mijn kinderen en mijn carrière: ik heb het allemaal aan hem te danken.”

https://twitter.com/JVSemedo/status/605122389458984962/photo/1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Heb mijn leven aan Cristiano Ronaldo te danken’
Sluiten