Johan van Boven
Johan van Boven Sport 10 dec 2015 / 10:01 uur

Golfbabe kotst en huilt voorafgaand aan haar debuut

Ze zou alleen maar mee mogen doen met de Dubai Ladies Masters omdat ze er verschrikkelijk goed uitziet. Instagram-fenomeen Paige Spiranac (480.000 volgers) was er na haar debuut als professioneel golfster wel een beetje klaar mee en voelde zich genoodzaakt om te reageren.

Er werden namelijk weddenschappen afgesloten dat ze 80 slagen of meer nodig zou hebben voor de eerste 18 holes van haar professionele loopbaan. Het werden er uiteindelijk 77, 5 boven par, waarmee ze na de eerste ronde op de 94e plaats (van de 108) stond.

Ergste nacht

„Ik weet dat het geen geweldige score is, maar ik ben in ieder geval onder de 80 slagen gebleven”, zei de 22-jarige schone tegenover Amerikaanse media. „Zeker omdat ik zo ontzettend zenuwachtig was, ben ik zeer tevreden. Voordat ik de baan op ging heb ik overgegeven en gehuild, het waren de ergste nacht en dag uit mijn leven.”

Toch begrijpt Spiranac waar de kritiek vandaan komt. „Ik heb al aardig wat amateurwedstrijden gespeeld, maar als je naar de professionele toppers kijkt dan hoor ik daar gewoon nog niet tussen. Maar ik wil graag dat iedereen ziet hoe hard ik werk om daar wel tussen te horen.”

Heetste vrouw

Verder gaf de Amerikaanse na haar profdebuut toe dat ze zonder social media niet was uitgenodigd voor het toernooi in Dubai. Eerder dit jaar werd ze op basis van haar foto’s op Instagram door verschillende sportwebsites uitgeroepen tot ‘The hottest female athlete on Earth’. Haar YouTube-video van een golftrucje is inmiddels meer dan 2,1 miljoen keer bekeken.

Oordeel zelf:

https://www.instagram.com/p/-2dx5bCgVp/

https://www.instagram.com/p/-KUMhqigXj/

View this post on Instagram

Loving my new @callawaygolf irons! #McCormickranch

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

View this post on Instagram

My face after sprints looks very similar to my face after I 3 putt haha

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

View this post on Instagram

🇺🇸A little red, a lot of white, and a whole lot of basic. #happy4th🇺🇸

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Golfbabe kotst en huilt voorafgaand aan haar debuut
Sluiten