Remco Visser
Remco Visser Sport 24 dec 2015 / 12:15 uur

Ferrari: 2016 wordt het jaar van Räikkönen

In 2016 zullen de fans van Formule 1 een herrezen Kimi Räikkönen kunnen gaan aanschouwen. Renstal Ferrari voorspelt namelijk dat de Finse coureur een geweldig seizoen gaat racen.

,,We gaan een andere Kimi zien dan afgelopen seizoen, een die meer dan ooit is toegewijd aan Ferrari”, aldus CEO Sergio Marchionne. De grote baas van de Italiaanse sportwagenfabrikant deed zijn voorspelling tegen het gezaghebbende Autosport.com. ,,Ik ben blij dat hij in ons team zit.”

Teleurstellend

De Fin maakte dit jaar nog een flets seizoen door, met slechts drie keer een plek op het podium en de vierde plaats in de eindstand van het WK. De wereldkampioen van 2007 verbleekte bij zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel, die dertien keer op het podium stond en drie grands prix won.

,,Maar ik heb Kimi in het tweede deel van het seizoen zien veranderen. Het leek of ik naar een flim keek”, zegt Marchionne. ,,Belangrijk is dat hij in zijn privéleven alles op orde heeft; getrouwd en de trotse vader van een zoon. Dat is goed, dat maakt dat we komend seizoen een herboren Räikkönen zullen zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ferrari: 2016 wordt het jaar van Räikkönen
Sluiten