Dion Mebius
Dion Mebius Sport 19 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Chelsea-fans betuigen steun aan ontslagen Mourinho

José Mourinho mag donderdag dan wel ontslagen zijn bij Chelsea na tegenvallende prestaties, dat betekent niet dat de fans hem iets kwalijk nemen. Integendeel: de supporters van de Londense club staken de Portugese oefenmeester voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sunderland een hart onder de riem – en lieten en passant hun ongenoegen over de selectie blijken.

Verscheidene fans hadden hun José Mourinho-sjaaltje van huis meegenomen en hielden deze trots omhoog. Anderen hadden meer moeite gedaan en kwamen aan met heuse spandoeken ter ondersteuning van de gevallen Portugees. ‘José is onze Special One’, ‘een van ons’ en ‘simpelweg de beste’: het is duidelijk dat de supporters Mourinho niet snel zullen vergeten.

‘Jullie lieten José zitten’

De spelers van Chelsea kwamen er daarentegen een stuk minder goed vanaf. Bij het aankondigen van de elf namen klonk er boegeroep toen de stadionspeaker bij Cesc Fábregas en Diego Costa aanbelandde. Maar niet alleen zij, het hele team kreeg er van langs. ‘Jullie lieten José zitten. Jullie laten ons zitten’, zo was de harde boodschap vanaf de tribunes.

Overigens legt het ontslag van Mourinho de club tot nu toe geen windeieren. Chelsea staat met slechts 50 minuten op de club al 3-0 voor tegen het eveneens laaggeklasseerde Sunderland. Branislav Ivanovic, Pedro en Oscar waren verantwoordelijk voor de goals.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chelsea-fans betuigen steun aan ontslagen Mourinho
Sluiten