Dion Mebius
Dion Mebius Sport 19 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

ADO sluit vrede met wanbetalende eigenaar Wang

ADO Den Haag is financieel voorlopig uit de zorgen. De eredivisieclub maakte zaterdag bekend dat er overleg is geweest met grootaandeelhouder United Vansen (UVS), het bedrijf van de Chinese eigenaar Hui Wang. Dat heeft ertoe geleid dat ADO nu ,,een meer dan sluitende begroting” heeft en dat ,,de dreigende indeling in categorie 1 van de KNVB daarmee is afgewend.”

,,De gesprekken hebben een positief effect gehad op de relatie tussen ADO Den Haag en haar grootaandeelhouder. De door UVS onlangs aangehaalde en genoemde cultuurverschillen bleken wederzijds en zijn onderkend", zo leest een verklaring op de site van de Haage club. „Wederzijds begrip heeft de partijen inmiddels dichter bij elkaar gebracht, voor zover dit nodig was."

ADO-sponsor ‘pislink’

Eerder deze week werd duidelijk dat de problemen bij ADO groter waren dan voorheen werd gedacht. De club dreigde met een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro te worden opgezadeld door het uitblijven van toegezegde steun uit China. Het maakte John van Zweden ‘pislink’, zo liet de ADO-sponsor aan Metro weten. „Het is mijn club en ik baal ervan wat die Chinees aan het doen is.”

„Ik waarschuwde twee jaar geleden al dat het link is om de club aan een buitenstaander over te leveren. Het beste is als de aandelen overgenomen kunnen worden van Wang, want we moeten gewoon zo snel mogelijk van die koekwaus af", vervolgde Van Zweden. Voorlopig lijkt de kou tussen de club en Wang echter uit de lucht en is een financiële ramp afgewend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
ADO sluit vrede met wanbetalende eigenaar Wang
Sluiten