Johan van Boven
Johan van Boven Sport 9 dec 2015 / 10:55 uur

23-jarige rugbymeid overlijdt aan hoofdwond na scrum

Lily Partridge was medisch fit verklaard, maar een scrum werd haar uiteindelijk toch fataal. Deze week overleed de pas 23-jarige Engelse rugbyster aan een hoofdwond die ze had opgelopen bij een scrum tijdens een oefenwedstrijd.

De speelster van de Exonian Ladies liep daarna nog wel zelfstandig het veld af, maar eenmaal bij de zijlijn zakte ze in elkaar. Ze werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een dag later overleed.

Vreselijk

„Lily liet zich dan telkens uitgebreid onderzoeken en nam de nodige rust in acht, die de dokter haar voorschreef”, vertelt een ploeggenote aan de Herald Express. „Nu was ze net weer terug na een maand rust. Ze was volledig genezen verklaard. En dan gebeurt zoiets, vreselijk.”

De ouders van Partridge zijn uiteraard ontroostbaar. Toch putten ze kracht uit het feit dat hun dochter geregistreerd staat als orgaandonor. „Hopelijk krijgen één, twee, drie of misschien nog meer mensen een beter leven dankzij de organen van Lily. Voor zulke mensen is dat het mooiste geschenk ooit, zeker in deze tijd van het jaar.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
23-jarige rugbymeid overlijdt aan hoofdwond na scrum
Sluiten