Dion Mebius
Dion Mebius Sport 7 nov 2015 / 17:47 uur

Zeges voor ‘Nederlandse’ ploegen in Premier League

Jesse Lingard heeft vandaag Manchester United aan een welkome thuiszege op West Bromwich Albion geholpen. De 22-jarige vleugelspeler tekende voor de begeerde openingstreffer in het thuisduel van het elftal van trainer Louis van Gaal. In blessuretijd verdubbelde Juan Mata de voorsprong door een strafschop te benutten (2-0).

Lingard kreeg de voorkeur boven Memphis Depay, die de hele wedstrijd op de bank bleef. De oud-speler van PSV krijgt de laatste weken nauwelijks speeltijd. Dankzij de goede prestatie van Lingard vandaag lijkt het een basisplaats voor Depay nog problematischer te zijn geworden. Daley Blind mocht wel aan de aftrap beginnen en speelde de hele 90 minuten mee.

Tadic helpt Koeman, Wijnaldum weer belangrijk

Trainer Ronald Koeman heeft met Southampton aansluiting gevonden bij de subtop van de Premier League. Hij zag zijn club zaterdag de uitwedstrijd bij laagvlieger Sunderland met 1-0 winnen. Dusan Tadic maakte het enige doelpunt. Virgil van Dijk speelde net als doelman Maarten Stekelenburg de hele wedstrijd voor Southampton. Jordy Clasie mocht in de 77e minuut naar de kant.

Newcastle United heeft de ergste degradatienood zaterdag gelenigd door de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth te winnen: 0-1. De Spaanse aanvaller Ayoze Pérez maakte na een klein half uur de kostbare treffer voor de ploeg van trainer Steve McClaren. Het voorbereidende werk was van Georginio Wijnaldum. Ook Daryl Janmaat en Vurnon Anita hadden een basisplaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeges voor ‘Nederlandse’ ploegen in Premier League
Sluiten