Jeremy Burtman
Jeremy Burtman Sport 27 nov 2015
Leestijd: 3 minuten

Wie strijdt dit jaar naast Ronaldo en Messi?

De strijd om de Gouden Bal gaat ook dit jaar tussen Messi en Ronaldo. Wie vergezelt de Portugees en Argentijn in de race om te titel van beste voetballer ter wereld?

Al jaren heerst een discussie over wie nou de beste voetballer van de wereld is. Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? De afgelopen zeven jaar won de Portugees drie keer de Gouden Bal en de Argentijn vier keer. Ook dit jaar strijden de twee voetbalfenomenen om plek één en twee. Maar wie maakt aanstaande maandag de top-3 compleet? Vijf kenners gaven antwoord op deze vraag.

Sierd de Vos

„Andres Iniesta. Ik zou hem zelfs op de tweede plek zetten, Ronaldo op drie. Messi pakt in de tweede helft tegen Roma bijvoorbeeld een gele kaart aan de rand van z’n eigen strafschopgebied, voor het team. Hij is zo belangrijk, ook in verdedigend opzicht. Messi gunde in de tweede helft de penalty aan Neymar, hij en Suarez hadden er immers twee gemaakt. Denk je dat Ronaldo in dezelfde situatie de bal aan Bale zou hebben gegeven? Iniesta speelt geweldig, maar voor hem is het jammer dat je niet om Messi heen kunt. Bij de FIFA zouden ze ook een oeuvre moeten uitreiken, net zoals in de filmwereld. Anders krijgen spelers als Xavi en Iniesta nooit de individuele prijs die ze verdienen.”

Kenneth Perez

„Nee, Iniesta hoort daar niet tussen. Hij is wel goed maar hij is te vaak geblesseerd. Wie er dan wel bij moet? Sergio Busquets, die jongen is echt niet normaal. Ik vind hem de meest ondergewaardeerde speler van Barcelona. Ik zet hem zelfs op nummer twee, Ronaldo dan op drie. Wat? Zit hij niet eens bij de genomineerden? Daarom vind ik dat soort lijstjes soms nietszeggend. Maar, ik blijf erbij, Busquets staat bij mij op twee.”

Arnold Bruggink

„Neymar hoort ook in de top-3. Hij is wel net iets minder dan Messi, maar het blijft echt een absolute superster. Heel veel mensen storen zich aan zijn maniertjes, dat snap ik wel. Maar het is allemaal zo effectief. Als ik mijn top-3 moet samenstellen zet ik Messi op één, daar kun je echt niet omheen. Ronaldo staat nog wel boven Neymar vind ik, dus hem zet ik dan op twee.”

Wilfred Genee

„Een paar jaar geleden zou ik Steven Gerrard hebben beantwoord omdat ik dat altijd zei, maar dat zou nu nergens op slaan. Waarom geen Arjen Robben erbij, ondanks zijn blessures? Nee, dat is eigenlijk niet realistisch hè? Ik kies voor Luis Suarez, maar het maakt toch niet uit wie de derde is. Diegene zal toch niet winnen. Ronaldo bakt er laatste tijd niet veel van en Messi is een tijdje geblesseerd geweest, maar ik kies toch voor Messi als winnaar van de Gouden Bal.

Rene van der Gijp

„Dat is moeilijk, het zijn vooral die twee. Daarna volgen er heel veel: Sanchez, Kroos, Agüero, Neymar, Suarez, Ibrahimovic, noem maar op. Ik kan zo nog wel even doorgaan, want na die twee volgen er een twintigtal spelers van dezelfde categorie. Messi wint zeker dit jaar. In vergelijking met Ronaldo is wat hij laat zien echt buitenaards. Bij Ronaldo heb ik nog het idee dat hij krankzinnige dingen kan doen, maar Messi ontstijgt die krankzinnigheid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wie strijdt dit jaar naast Ronaldo en Messi?
Sluiten