Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 27 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Verstappen heeft hele wereld op zijn kop gezet’

Max Verstappen rijdt zondag in Abu Dhabi zijn laatste Grand Prix van het seizoen. De 18-jarige Nederlander hoopt in de Emiraten op de valreep een plaats in de top 10 van de WK-stand te bemachtigen. „Dat zal heel lastig worden, maar Max zou Max niet zijn als hij het niet gewoon toch gaat proberen.” denkt voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers.

Verstappen staat op dit moment elfde met drie punten achterstand op Nico Hülkenberg van Force India. De Duitser liet zijn concurrent op de eerste twee vrije trainingen met een zesde en achtste plaats ruim achter zich, Verstappen eindigde als twaalfde en dertiende. „Veel hangt van de laatste vrije training af, als Max een mooie startplek kan afdwingen wordt het allemaal natuurlijk een stuk makkelijker.” aldus Lammers. „Als je realistisch bent is de kans niet zo groot dat Max Hülkenberg nog gaat inhalen, maar hij kan natuurlijk zomaar weer gek gaan doen.”

Verwachtingspatroon

Zondag eind van de middag zit het Formule 1-seizoen erop en zal het ruim vier maanden duren tot de eerstvolgende Grand Prix. Lammers denkt dat Verstappen zich kan opmaken voor een pittig tweede seizoen. „Max zal voor het eerst te maken krijgen met een verwachtingspatroon. Opeens zijn die top 10 plaatsen niet zo bijzonder meer en verwachten de mensen meer.”

McLaren

Je moet ook niet vergeten dat hij, en velen met hem, dit jaar hebben geprofiteerd van de zwakke prestaties van McLaren. Zij zullen normaal gesproken volgend jaar weer een stuk sterker zijn, dat kost Max misschien wel één à twee plekken per race.”

Voor de Formule 1-liefhebbers in Nederland zal het even slikken zijn om Verstappen even niet meer te zien stralen. „Maar Max heeft niet alleen Nederland op zijn kop gezet, hij heeft de hele wereld op zijn kop gezet. In Japan houden ze bijna nog meer van hem dan hier en ook in Engeland lopen ze met hem weg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Verstappen heeft hele wereld op zijn kop gezet’
Sluiten