Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 11 nov 2015 / 16:15 uur

Terugkeer op topbasketbalniveau na beenamputatie

De afgelopen 26 maanden waren voor Natasa Kovacevic (21) een nachtmerrie. Op 7 september 2013 was ze met haar Hongaarse basketbalploeg UNI Györ op weg naar een wedstrijd in Sopron toen de spelersbus van de weg geraakte en crashte.

Coach en manager dood

Haar trainer Akos Füzy en manager Peter Tapodi lieten daarbij het leven en het toen 19-jarige Servische talent verloor haar linkerbeen. Kovacevic’ been moest tot aan haar knie geamputeerd worden. Einde basketbaldroom? Zekers niet.

Na keihard werken staat ze voor haar rentree. En dat ook nog eens op het allerhoogste niveau. Kovacevic tekende onlangs voor Rode Ster Belgrado, een grote naam in het Europese basketbal.

Speciale prothese

„We wachten nu op de officiële vrijgave van Györ”, aldus Rode Ster-woordvoerder Igor Vujicin in de Servische pers. „Wellicht kan ze woensdag (vandaag) haar eerste wedstrijd spelen voor onze club.”

Dat zal ze doen met een speciale prothese die haar toelaat om sneller te bewegen. Kovacevic wordt zo de eerste mindervalide basketbalspeelster in het Europese profbasketbal en wordt in eigen land als een heldin gezin. En terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terugkeer op topbasketbalniveau na beenamputatie
Sluiten