Jeremy Burtman
Jeremy Burtman Sport 3 nov 2015 / 14:39 uur

Salaris Sepp Blatter onthuld door voorzitter FC Sion

Chrisitan Constantin is een goede vriend van Sepp Blatter, maar hij heeft schoon genoeg van de FIFA. De voorzitter van FC Sion verklapte maandag het salaris van de geschorste FIFA-voorzitter.

De voorzitter was te gast bij TV5 Monde, hier deed hij een boekje open over de salarissen binnen de FIFA. „Ik heb altijd een goede relatie gehad met Sepp. Ik probeerde vaak over de problemen binnen de FIFA te praten, maar hij luisterde nooit naar mij. Op een gegeven moment maakt het voetbal mensen gek. De salarissen binnen de FIFA zijn niet meer normaal. Het salaris van Blatter komt dichtbij de acht miljoen euro per jaar, de secretaris-generaal komt wel aan z’n vijf miljoen euro. Als je Cristiano Ronaldo bent en drie miljoen shirtjes verkoopt zou je zo’n ongelofelijke som wel kunnen verklaren, maar zij zijn bestuurders binnen een organisatie. Deze bedragen zijn echt buiten proportie.”

1 miljoen euro

Een onderzoek uit juni 2015 wees uit dat de gemiddelde werknemer bij de FIFA ruim 220.000 euro per jaar verdiende. Blatter verklaarde eerder ‘iets meer dan één miljoen euro’ salaris te krijgen, zonder zijn onkostenvergoeding en bonussen mee te rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Salaris Sepp Blatter onthuld door voorzitter FC Sion
Sluiten