Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 10 nov 2015 / 09:49 uur

Oud-spelers maar niet op één lijn: Jonk weg bij Ajax

Ajax is er niet in geslaagd om op één lijn te komen met Wim Jonk. Het Hoofd opleidingen van de club vertrekt per direct. De Amsterdammers spreken van een ‘onoverbrugbaar meningsverschil’.

„De problemen in en rondom het technisch hart bleven bestaan, ook na veel pogingen om de leden nader tot elkaar te krijgen”, zegt algemeen directeur Dolf Collee in een verklaring op de site van de club. Het is altijd de wens geweest van Johan Cruijff, de grote initiator van de ‘fluwelen revolutie, om Ajax te laten leiden door oud-spelers. Het is daarom opmerkelijk dat juist deze oud-spelers er al maanden niet in slagen om op één lijn te komen.

Technisch hart

Het meningsverschil was zo groot dat Jonk al maanden niet aanschoof bij vergaderingen van het technisch hart, waarin naast Jonk ook oud-spelers plaatsnemen als trainer Frank de Boer, technisch directeur Marc Overmars, assistent Dennis Bergkamp en voorzitter Edwin van der Sar.

Vervanger

Jonk vond dat Ajax teveel afweek van het Plan Cruijff en dat er te vaak dure aankopen werden gedaan. Ook vond hij dat Ajax niet genoeg geld stak in de jeugdopleiding. De club overweegt om een tijdelijke vervanger aan te stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Oud-spelers maar niet op één lijn: Jonk weg bij Ajax
Sluiten