Johan van Boven
Johan van Boven Sport 9 nov 2015

Feyenoorders begrijpen niets van arbitrage

Het publiek in vak Y1 werd gek, toen scheidsrechter Bas Nijhuis zondagmiddag door liet spelen nadat de bal buiten de lijnen was geweest. De fans op die tribune zaten exact op gelijke hoogte met de zijlijn en zagen dat Ajacied Amin Younes onterecht het spel mocht voortzetten. Een paar seconden later lag de gelijkmaker achter Kenneth Vermeer, na een schot van Davy Klaassen dat van richting werd veranderd door Terence Kongolo.

Ook Rick Karsdorp stond er met zijn neus bovenop. De rechtsback van Feyenoord hield zelfs al in, omdat hij dacht dat er een uitbal genomen moest worden. „Ik stond gelijk met mijn hand omhoog, want ik wist 100 procent zeker dat ‘ie volop uit was. Maar ik had natuurlijk gewoon door moeten gaan en mijn tegenstander tegen moeten houden. Ik ging gelijk naar de scheidsrechter toe om te zeggen dat het een uitbal was en dat ik hem dat na de wedstrijd nog een keer zou vertellen. Toen gaf hij me ook nog eens geel, pffff. Uiteindelijk ben ik niet meer naar hem toegegaan, maar wat ik nu vertel lijkt me duidelijk genoeg voor hem.”

Lullig

Karsdorp kijkt op de telefoon van een verslaggever naar een foto van het bewuste moment. Weer schudt hij zijn hoofd. Het ongeloof druipt ervan af. „Na onze 1-0 dacht ik dat de 2-0 veel eerder zou vallen dan de 1-1. Daar hebben wij genoeg kansen voor gehad, maar helaas kwamen we niet meer tot scoren. Zij kwamen met een heel lullig doelpunt op gelijke hoogte, dat is gewoon kut.”

Alle spelers van Feyenoord vonden dat er zondag maar een ploeg was die recht had op de overwinning. Ze hadden de volledige eerste helft het gevoel dat de nederlaag tegen ADO Den Haag op deze manier recht gezet zou worden. Na het doelpunt van Sven van Beek in de 38e minuut leek het er inderdaad op dat de thuisploeg het verschil snel groter wilde maken.

Durf

„Ons veldspel was veel beter dan in de bekerwedstrijd tegen Ajax, dat combineerden wij met vechtvoetbal. In de vorige wedstrijd had Ajax voortdurend de bal en liepen wij achter de feiten aan”, aldus Karsdorp. „Nu dúrfden we te voetballen en uit te stappen. Terence Kongolo op links en ik op rechts zochten de weg naar voren, dan zie je dat we met opkomende backs veel aan voetballen toekomen. Na onze nederlaag tegen ADO Den Haag wilden wij iets rechtzetten, dat was duidelijk te zien. Maar helaas is het niet gelukt en hebben we niet meer dan een puntje.”

Ook Marko Vejinovic liep met zijn hoofd omlaag door de catacomben. „Dit voelt niet als een lekker puntje”, treurde de middenvelder. „We hadden heel snel de controle over de wedstrijd, Ajax liep nu achter ons aan. Verder hadden we de beste kansen. In de tweede helft was het op een gegeven wel iets minder, omdat het niet meer lukte druk te zetten. Maar Ajax had nog geen kans gecreëerd en dan scoren ze op zo’n manier… Als die kansen die we kregen erin waren gegaan, win je gewoon deze pot. Heel frustrerend om op deze manier punten te laten liggen tegen Ajax.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Feyenoorders begrijpen niets van arbitrage
Sluiten