Johan van Boven
Johan van Boven Sport 17 nov 2015

Extra veiligheidsmaatregelen bij Feyenoord en Ajax

Zowel Feyenoord als Ajax neemt komend weekend rond de wedstrijd extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. De Rotterdammers spelen zondag in eigen huis tegen FC Twente, de Amsterdammers ontvangen zaterdagavond SC Cambuur.

„Feyenoord heeft overleg gehad met de lokale autoriteiten. Uiteraard zijn we zondag extra attent. Er is sprake van verscherpt toezicht”, aldus woordvoerder Raymond Salomon. „We doen geen mededelingen over wat dat exact inhoudt, want we wijden nooit uit over veiligheidsmaatregelen.”

Volgens Salomon zullen de fans er weinig van merken. „Dit lijkt vooralsnog niet nodig. Ook al omdat er en geen sprake is van een verhoogd dreigingsniveau in Nederland ten opzichte van voor de vreselijke aanslagen in Parijs. Uiteraard blijven we de situatie en de ontwikkelingen wel op de voet volgen.”

Fouilleren

Bij Ajax zullen de supporters wel gevolgen ondervinden. De club roept de aanhang op extra vroeg naar het stadion te komen, omdat er bijvoorbeeld strenger wordt gefouilleerd. „De instroom zal langzamer gaan omdat er een aanscherping is van de verschillende controlemaatregelen”, aldus een woordvoerder.

Ajax heeft sinds de aanslagen in Parijs intensief contact gehad met de politie. „De burgemeester is formeel eindverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, maar Ajax organiseert en is verantwoordelijk voor de wedstrijd. Het is voor ons allemaal van belang dat iedereen voor de aftrap op zijn of haar plek zit en vervolgens op een normale manier de wedstrijd kan bekijken.”

Vuurwerk

De KNVB liet eerder weten dat er geen reden is om aan te nemen dat er extra dreiging geldt voor de wedstrijden in de eredivisie. Wel wees de bond op het gebruik van vuurwerk, dat wellicht voor paniekreacties kan zorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Extra veiligheidsmaatregelen bij Feyenoord en Ajax
Sluiten