Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 13 nov 2015

Deense zender komt met anti-Zweden reclames

Denemarken maakt zich op voor de play-offs voor het EK 2016 tegen Zweden zaterdagavond. Om het vuurtje in het land alvast wat op te stoken heeft televisiezender Kanal 5 een aantal anti-Zweden reclames gepubliceerd. En dat nemen ze serieus.

Kanal 5 heeft een campagne gestart onder de naam #MereEndEnKamp, ofwel ‘Meer dan een wedstrijd’. In de video’s die daar bij horen is onder andere te zien hoe een jong meisje het hoofd van een Pippi Langkous-pop afknipt, hoe een sigaret wordt uitgedrukt op een afbeelding van de koning van Zweden en hoe lp’s van de Zweedse band ABBA in de fik worden gestoken.

De Deense selectie reist zaterdag af naar Zweden voor de eerste play-off. Dinsdag wordt in Denemarken duidelijk wie naar het EK 2016 gaat. Dan zal ook blijken of de controversiële campagne van Kanal 5 geholpen heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deense zender komt met anti-Zweden reclames
Sluiten