Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 20 nov 2015

‘Bergkamp mooiste speler ooit in Premier League’

Techniek, inzicht en pure klasse maken Dennis Bergkamp de mooiste voetballer die de Premier League ooit heeft gehad. Dat meldt Daily Mail. De Engelse krant stelde een top vijftig samen met de mooiste spelers uit de Engelse competitie. Bergkamp laat daarin nummers twee en drie Matt Le Tissier en Gianfranco Zola achter zich.

De enige andere Nederlander in de lijst is Rafael van der Vaart. Hij staat op plaats 35. De middenvelder speelde slechts twee seizoenen bij Tottenham Hotspur, maar maakte in die periode veel indruk. Oud-Ajacied Luis Suárez, die van 2011 tot en met 2014 voor Liverpool uitkwam, staat op de negende plaats. Van de huidige Premier League-spelers is Mesut Özil de hoogst genoteerde naam. Bekijk hier de volledige lijst.

Lees ook: Wenger: Duitsland-Nederland schrappen was overdreven

In 2002 maakte Bergkamp een fenomenaal doelpunt tegen Newcastle United. „De Premier League heeft sinds dat moment nog geen vergelijkbaar doelpunt gezien”, schrijft de krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Bergkamp mooiste speler ooit in Premier League’
Sluiten