Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 16 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Verstappen wil meer dan 7 keer wereldkampioen worden

„Wat zou je willen vragen aan je toekomstige zelf in 2030?”, luidt een vraag uit het vraag-en-antwoordgesprek van sponsor Exact met Max Verstappen. Hij hoeft er niet lang over na te denken: „Ben ik meer dan zeven keer wereldkampioen geworden?” antwoordt hij zonder blikken of blozen.

Lees ook: Verstappen snel in een Mercedes?

Verstappen zou daarmee de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden worden, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde, zo weet hij zelf. „Waar ik me het meest over verbaas, is dat mensen verwachten dat ik volgend jaar al wereldkampioen word. Ik denk dat dat er nu nog niet in zit.”

Toekomst

Het 18-jarige supertalent spreekt zich ook uit over zijn toekomst: „Voor mij persoonlijk maakt het niet echt uit in welk team ik rijd. Ik wil op een gegeven moment gewoon in het snelste team zitten, waar ik voor het kampioenschap kan gaan. Hopelijk is dat met Red Bull.”

Lees ook: Max Verstappen heeft zijn rijbewijs gehaald

Voorlopig bereidt Verstappen zich voor op de eerstvolgende Grand Prix van dit seizoen. Op 23 oktober staat de grote prijs van de Verenigde Staten op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verstappen wil meer dan 7 keer wereldkampioen worden
Sluiten