Jeremy Burtman
Jeremy Burtman Sport 12 okt 2015 / 11:05 uur

Spraakmakende momenten van WK rugby afgelopen week

Gisteren zijn de laatste poulewedstrijden gespeeld op het WK rugby in Engeland. Het betekende voor veel landen dat er een einde is gekomen aan het toernooi. De laatste wedstrijden leverden nog een paar spraakmakende momenten op, hieronder een overzicht.

De dubbele Haka tijdens Nieuw Zeeland-Tonga

Het was een moment waar menig rugbyliefhebber op had gewacht. De ‘Hakastrijd’ tussen Nieuw Zeeland en Tonga (47-6) stelde dan ook niet teleur. Voorafgaand aan de aftrap begonnen de spelers van Tonga met hun ‘Sipi Tau’ dans waarna de All Blacks aanvingen met hun Ka Maté.

https://www.youtube.com/watch?v=kbyXYB99UT0

Het ‘bijten’ van Zuid Afrikaan-Frans Malherbe

Het had een schandaal kunnen worden tijdens dit WK. Op een foto die werd gemaakt door een fotograaf van de Daily Mail leek het of Frans Malherbe tijdens de wedstrijd tegen Schotland zijn tegenstander beet. De internationale rugbybond besloot na het zien van de beelden de speler toch niet te schorsen.

De slaande beweging van O’brien

Hij zal er minder goed vanaf komen. Tijdens Ierland-Frankrijk was op beelden te zien dat Sean O’Brien met een harde vuist Fransman Pascal Papé naar de grond sloeg. Het incident ontging aan de scheidsrechter, maar de Fransen hebben al aangegeven het voorval te zullen melden. Het geplaatste Ierland kan er van uitgaan dat O’Brien geschorst zal worden en zijn laatste wedstrijd op dit WK al reeds gespeeld heeft.

Het afscheid van Japan

Japan zorgde aan het begin van het WK voor een regelrechte sensatie. Het ‘kleine rugbyland’ won in de slotseconde van de wedstrijd van Zuid Afrika. Japan is inmiddels uitgeschakeld maar kan niet anders dan trots zijn op hun geleverde prestatie.

Het historische moment tegen Zuid Afrika

Het afscheidscadeau voor Redelinghuys

Argentinië won gisteren overtuigend van het al uitgeschakelde Namibië. De 31-jarige Johny Redelinghuys speelde zijn laatste internationale wedstrijd voor zijn land. Toen Namibië voor drie punten een penalty mocht nemen ging niet Theuns Kotzé maar Redelinghuys achter de bal staan . De speler die normaal gesproken in de scrum te vinden is, wilde dit ook eens een keer proberen. Het resultaat was hilarisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spraakmakende momenten van WK rugby afgelopen week
Sluiten