Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 14 okt 2015 / 07:29 uur

Social mediagebruikers grappen over deceptie Oranje

Het Nederlands elftal moest dinsdagavond zelf winnen van Tsjechië om nog kans te maken op de play-offs voor het EK van 2016. Dat het dan ook nog afhankelijk was van de uitslag bij het duel Turkije – IJsland deed uiteindelijk niet meer ter zake, want in eigen stadion ging Oranje met 2-3 onderuit.

Leedvermaak

Daardoor mist Nederland voor het eerst sinds 1984 het eindtoernooi. Extra pijnlijk, omdat juist in 2016 voor het eerst het aantal deelnemende landen is opgeschroefd van 16 naar 24. Zodoende hadden de Oranje leeuwen aan een derde plek nog genoeg om in de race voor een ticket naar Frankrijk te blijven, maar zelfs dat lukte niet.

Terwijl Wolter Kroes samen met Edwin Evers hard aan het werk is een faalversie van zijn nummer Viva Hollandia in elkaar te zetten, heeft de blamerende uitschakeling geleid tot nogal wat leedvermaak op social media. Een overzicht:

https://twitter.com/EdgarLinders/status/654041426016210945

https://twitter.com/RL30478652/status/654039354239811585

Evenementen

Op Facebook waren wegens de dreigende uitschakeling al meerdere evenementen aangemaakt om van de zomer van 2016 toch nog een leuke zomer te maken. Het populairst is de ‘workshop Belgische supporter worden’, waar al 83.000 Facebookgebruiker ‘naar toe gaan’. Tijdens de workshop wordt andere behandeld hoe je je oranje shirt rood krijgt, hoe je de Nederlandse zenders op je televisie in kunt stellen op Belgische zenders en hoe je je als Belg dient te gedragen.

Nu er geen Museumplein meer vol kan stromen, speculeren Facebookgebruikers bovendien over de plek waar ze nu naar het eindtoernooi moeten gaan kijken. De evenementen ‘EK kijken bij Danny Blind’ (61.000 Facebookgebruikers) en het ‘EK kijken op de camping met Robin, Daley en Stefan’ (32.000 gaan) zijn het populairst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Social mediagebruikers grappen over deceptie Oranje
Sluiten