Metro
Metro Sport 17 okt 2015 / 20:45 uur

Schippers opnieuw Europees atlete van het jaar

She did it again: Dafne Schippers is zaterdag voor de tweede keer uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar. De 23-jarige sprintkonigin kreeg de prijs in Lausanne, tijdens een gala van de Europese atletiekfederatie. Ze is de eerste vrouw die de prijs twee jaar achter elkaar wint.

Lees ook: Video: Spontane staande ovatie bij lunch Schippers

Schippers werd dit jaar wereldkampioen op de 200 meter in Peking. Ze zette daar een Nederlands record en de beste wereldjaartijd neer, namelijk 21,63 seconden. Op de 100 meter werd ze tweede, ook dat was goed voor een Nederlands record (10,81 seconden). Eerder dit jaar veroverde ze bij het EK indoor in Praag goud op de 60 meter.

Award

Schippers kreeg de prijs uit handen van Svein Arne Hansen, de Noorse voorzitter van de Europese atletiekfederatie. ,,Dit was een heel speciaal jaar’’, zei Schippers. ,,De Europese titel in een Europees record. Zilver op het WK, goud op het WK, ik kan het nog niet geloven. Ik heb altijd gezegd dat alles mogelijk is en dit jaar heb ik laten zien dat dat ook echt zo is.’’

Lees ook: Dafne Schippers wereldkampioen op 200 meter sprint

De Nederlandse sprintkampioene had in de race voor de award concurrentie van Jessica Ennis-Hill, de Britse wereldkampioene meerkamp. Ook de Poolse Anita Wlodarczyk, de wereldkampioene kogelslingeren, dong mee naar de prijs. Ze konden Schippers echter geen genoeg tegenstand bieden.

Mannen

Bij de mannen ging de prijs naar Greg Rutherford. De Britse wereldkampioen verspringen versloeg onder andere zijn landgenoot Mo Farah, specialist op de langeafstanden. Ook Sergei Shoebenkov, de Russische wereldkampioen op de 110 meter horden, greep naast de prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schippers opnieuw Europees atlete van het jaar
Sluiten